2010-11-11 19:33:16• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Karácsonyra lesz szerződés

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester bízik abban, hogy idén karácsonyig megszületik a hivatalos szerződés az önkormányzat és a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium között a város integrált fejlesztési tervének finanszírozásáról. Ezzel kapcsolatban az elöljáró keddi, bukaresti útját követően nyilatkozott, miután tárgyalt Markó Béla RMDSZ-elnökkel, valamint Elena Udrea tárcavezetővel.

Gondot okozott az esőzés

A megye több településén is problémákat okozott a szerda esti, hirtelen lezúdult nagy esőmennyiség: van, ahol udvarokat öntött el a víz, egyes helyeken az utakon folyt át. Az elöljárók többsége arra panaszkodik: miközben a lakosság egy része elmulasztja a vízlevezető árkok rendben tartását, ilyen esetekben mindig az önkormányzatot vonják felelősségre a házuk előtt felgyülemlett vízmennyiség miatt.

Vidám picuravató a Kölcseyben

Tegnap délután hat órától a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Orbán Emőke osztályfőnök ötödik osztályosaié volt a főszerep, akik a nyolcadik osztályosok által szervezett ünnepségen mutatkozhattak be társaiknak.

Kigyúltak a Márton-napi fények

Idén is, mint minden évben, sor került a hagyományos Márton-napi felvonulásra. Tavalyhoz képest ezúttal többen jelentek meg, ebbe valószínűleg a kedvező időjárás is belesegített. A menet kevéssel 17 óra után indult útjára a szatmárnémeti Székesegyház elől. A szép számban megjelent óvodások, kisiskolások, pedagógusok, tanítók és szülők saját készítésű lámpásokkal kerülték meg a központi parkot, hosszú, kígyózó sort alkotva, majd végállomásként a Kálvária templom udvarán Ft. Román János plébános üdvözölte őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: